MANİSA / AKHİSAR - Çamönü Ertuğrul Özçubukçu Ortaokulu

Mrt

"01-07 Mart Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında ülke genelinde eş zamanlı tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda okulumuzda da Deprem tatbikatı ve akabinde Yangın Tatbikatı gerçekleştirlmiştir.

Ara

Çamönü Ertuğrul Özçubukçu Ortaokulu olarak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü "Şehrim Benim Evim" projesi kapsamında Manisa gezisi düzenledik

Gezi kapsamında ilk olarak Şifahane ve Sultan (Mesir) Camii'ni ziyaret eden öğrencilerimiz Mesir Macunu Şenlikleri ve Mesir macununun tarihi hakkında detaylı aydınlatmalar yapan rehberler eşliğinde daha sonra Muradiye Camii'ni ziyaret ettiler. Öğrenciler şehrimizin tarihi, kültürel ve manevi değerlerini yerinde teneffüs edip adeta tarihe yolculuğa çıktılar. Öğle yemeğinin ardından öğrenciler Manisa Valiliğinin şehrimize kattığı değerlerden biri olan "Planetaryum"u ziyaret ettiler. Burada hem gökbilimle ilgili hem de pozitif bilimlerle ilgili deneyler ve gözlemlerde bulundular. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler daha sonra yine valiliğin projelerinden biri olan  Çanakkale Müzesini ziyaret ettiler ve duygu dolu anlar yaşandı.

Müze rehberinin son derece verimli ve etkileyici sunumu karşısında hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz vatanımızın ne zorluklarla kazanıldığını bir kez daha hatırlamış oldular. Çanakkale Müzesinin ardından öğrencilerimiz Yunusemre Belediyesi Şehzadeler Parkında hem Manisa'nın yetiştirdiği Şehzadeler ve Osmanlı Padişahları hakkında bilgi sahibi oldular hem de Masal Parkta doyasıya eğlendiler.

Okul müdürümüz Fatih Tukmak, gerçekleştirdikleri gezi ile ilgili olarak "Öncelikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği destekler için ayrıca bizleri son derece misafirperver karşılayan ve ağırlayan kurum yetkililerine ve rehberlik eden değerli rehberlerimize okulumuz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına teşekkürlerimi iletmek isterim. Öğrencilerimiz ve bizler bugün burada Türk tarihinin zengin hazinesini ve tarih kitaplarına sığmayacak kadar büyük ve şanlı zaferlerle süslü olduğunu, kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin gurur verici boyutunu iliklerimize kadar yeniden hissetmiş olduk. Öte yandan tarihimizden aldığımız azim ve güçle Planetaryum'da yaptığımız deney ve incelemelerde geleceğimize atacağımız büyük atılımların küçük birer ayak izlerini bugün buraya bırakmış olduk" dedi.